Home - ProTrevi Appuntamenti Ricettività11 E-mail ProTrevi


SEGUI  LE  ORME - VOLG DE SPOREN
  
6 - LA PIAZZA 
 Italiano.gif (234 byte) Inglese.gif (311 byte)

Aanvankelijk Piazza di San Emiliano, later Piazza del Municipio, vervolgens Piazza Vittorio Emanuele II en nu Pizza Mazzini, maar voor de inwoners vanTrevi kortweg de Piazza. Gedurende eeuwen was zij het politiek, economisch, sociaal en religieus hart van de stad. Op deze plaats discuteren, becommentari?en, beleven ze blijdschap, verdriet en alle problemen van de bewoners. Er zou geschiedenis kunnen geschreven worden over de monumenten die zich in het centrum hebben opgevolgd en een ander verhaal over de bestrating die ze hebben gerecupereerd. Maar voorzeker zou het meest pikante verhaal zijn dat van de ?doorlichtingen? gemaakt over de passerenden aan de ?angolo maledotto? (vemaledijde hoek), gelegen tussen de Toren en het Paleis van de Bestuurder.

Eens ontwikkelden zich hier het Meifeest, (Caccia al Bove), en de Pallio del Annello of L?Inquintana, de laatste op kosten van de Joodse Hebreeuwse gemeenschap van Trevi.

Nu zijn er de feesten van Oktober en Augustus, en omwille van de manifestatie ?Trevi in Piazza? verandert ze in refter, auditorium ?

(Alberto Barbini 1989-2008 -Vertaling en Bewerking: Ludo De Graef Antwerpen 2009)

 

vorige nummer

▲home pageVolg de Sporen

volgende nummer


Associazione Pro Trevi - I-06039 TREVI (PG)
E-mail: protrevi@protrevi.com
© 1996-2023 by F. Spellani
Grafica e gestione: Explica s.r.l.
Aggiornamento: 27 aprile 2017.